26. mai 2010
Jaga lugu:

ASI investeerib GuardTime'i käivitusse miljoneid

Skype loojate investeerimisfirma Ambient Sound Investments koos Hong Kongi miljardäri Li Ka-shingi ja Singapuri valitsusega rahastavad teisel investeerimisringil rohkem kui 102 miljoni Eesti krooniga GuardTime Ltd fondi.

“Igale alguele on rahastamine nagu õhk, mis laseb sul elada veidi kauem,” ütles GuardTime'i juht Mike Gault Bloombergile. “Raha annab meile kindluse järgnevaks viieks aastaks ja võimaldab meil muutuda globaalseks,” lisas ta.

GuardTime loodi 2006. aasta oktoobris digitaalsete andmete turvalisuse spetsialisti Märt Saarepera ja krüptoloogiaspetsialisti ning Tallinna Tehnikaülikooli ja Tartu Ülikoolis õppejõu, doktorikraadiga Ahto Buldase poolt.

Saarepera ja Buldase tehnoloogia kujutab endast digitaalsete andmete usaldusväärsuse ja läbipaistvuse tagamist. Tegemist on ajatempliga ehk digitaalse sõrmejäljega, mille jätavad masinas, seadmed ja programmid ning see annab võimaluse tagant järele tuvastada, kas faili andmed on ehtsad või muudetud.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt