26. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ASI investeerib GuardTime'i käivitusse miljoneid

Skype loojate investeerimisfirma Ambient Sound Investments koos Hong Kongi miljardäri Li Ka-shingi ja Singapuri valitsusega rahastavad teisel investeerimisringil rohkem kui 102 miljoni Eesti krooniga GuardTime Ltd fondi.

“Igale alguele on rahastamine nagu õhk, mis laseb sul elada veidi kauem,” ütles GuardTime'i juht Mike Gault Bloombergile. “Raha annab meile kindluse järgnevaks viieks aastaks ja võimaldab meil muutuda globaalseks,” lisas ta.

GuardTime loodi 2006. aasta oktoobris digitaalsete andmete turvalisuse spetsialisti Märt Saarepera ja krüptoloogiaspetsialisti ning Tallinna Tehnikaülikooli ja Tartu Ülikoolis õppejõu, doktorikraadiga Ahto Buldase poolt.

Saarepera ja Buldase tehnoloogia kujutab endast digitaalsete andmete usaldusväärsuse ja läbipaistvuse tagamist. Tegemist on ajatempliga ehk digitaalse sõrmejäljega, mille jätavad masinas, seadmed ja programmid ning see annab võimaluse tagant järele tuvastada, kas faili andmed on ehtsad või muudetud.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755