29. juuni 2010
Jaga lugu:

ELis alates 1. juulist madalamad rändluskõne hinnalaed

Alates 1. juulist 2010 seatakse ELi rändluseeskirjadega reisijate andmeside rändluse limiidiks automaatselt 50 eurot (koos käibemaksuga), seega ei pea reisija enam muretsema sellepärast, et hiljem esitatakse talle ootamatult suur arve.

Operaatoritel on kohustus kliente hoiatada, kui andmeside rändluse limiidist on 80% ära kasutatud. Kui limiit on otsas, peavad operaatorid mobiilse internetiühenduse katkestama, v.a juhul, kui klient on teada andnud, et soovib andmeside rändlust samal kuul jätkata. Rändluskõne tegemise maksimumhinda vähendatakse praeguselt 43 sendilt 39 sendini minuti kohta (käibemaksuta) ning kõne vastuvõtmise puhul 19 sendilt 15 sendini minuti kohta (käibemaksuta). Võrreldes 2005. aastaga, mil EL alustas liiga suurte rändlustasude vähendamist, on teises liikmesriigis helistamise ja kõnede vastuvõtmise hind vähenenud 73%.

Euroopa Komisjoni asepresident, digitaalarengu volinik Neelie Kroes ütles: „Enam ei saa turistid või ärireisijad ELi mõnes teises liikmesriigis nutitelefonide või sülearvutitega internetis surfamise eest üllatuslikult suuri arveid. EL vähendab ka reisijatel maksta tulevat rändluskõnede hinda.”

Teabe alla- või üleslaadimise tasude puhul vähendatakse alates 1. juulist maksimaalseid andmeside rändlusteenuse hulgihindu 1 eurolt 80 sendini megabaidi kohta. Järgmisel aastal vähenevad hinnad veelgi – 50 sendini megabaidi kohta.

Samuti vähendatakse rändluskõne maksimaalset jaehinda. Tehtavate kõnede hind väheneb ligikaudu 10% (43 sendilt 39 sendile minuti kohta ilma km-ta) ja vastuvõetavate kõnede hind üle 20% (19 sendilt 15 sendile minuti kohta ilma km-ta).

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt