20. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia otsib uut juhti

The Wall Street Journal kirjutas, et Nokia, kes kaotab nutitelefonide turul turuosa konkurentidele nagu Apple, soovib vahetada välja juhatuse esimehe Olli-Pekka Kallasvuo.

Nokia on pöördunud uue juhi otsingul mitmete USA tehnoloogiafirmade juhtide poole ja langetab otsuse juuli lõpuks. Nokia pressiesindaja keeldus Bloombergile teemat kommenteerimast. Nokia aktsia on reageerinud juhiotsingu kõlakale 4% tõusuga.

„Nokiale oleks uus juht selgelt kasulik,“ ütles Aramea Asset Managmenti fondijuht Ulf Moritzen. „Ettevõte peab turutrendidele kiiremini reageerima.“

Uus juht peaks veenma investoreid, et Nokia on võimeline looma seadmeid, mis suudavad konkureerida Apple’i iPhine’i ja Research In Motioni BlackBerryga. Nokia ei ole suutnud luua nutitelefoni, mis oleks sama ihaldatud, kui iPhone. Soome kompanii on olnud sunnitud kärpima hindu, ohverdades kasumit kaitsmaks turuosa.

Kompanii allakäik algas Kallasvou silme all, kui ta nägi iPhone turuletulekut 2007. aasta juunis. Sellest ajast on aktsia kaotanud hinnas kaks kolmandikku ehk ettevõte on jäänud 60 miljardi euro võrra turuväärtuselt väiksemaks. 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755