20. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TeliaSonera kasum vastas ootustele

TeliaSonera teise kvartali puhaskasum kasvatas analüütikute ootustele, vahendab Bloomberg.

Telekommunikatsiooniettevõtte teise kvartali puhaskasumiks tulu 5,24 miljardit Rootsi krooni, analüütikud ootasid kasumiks 5,21 miljardit Rootsi krooni.

Puhaskasum kasvas aastaga 17,2 protsenti. Kasum aktsia kohta kasvas ühelt Rootsi kroonilt 1,17 SEKile. Ettevõtte käive kahanes 1,7 protsenti, 26,964 mld Rootsi kroonile. Käive kohalikes valuutades ja ilma ülevõtmisteta kasvanuks 3,3 protsenti. Vaba rahavoog kasvas 26,5 protsenti ja ulatus 3,93 miljardi Rootsi kroonini.

„TeliaSonera esines järjekordse soliidse kvartalitulemusega ning käibekasv kohalikes vääringutes isegi paranes mõnevõrra võrreldes esimese kvartaliga,“ kirjutas TeliaSonera juhatuse esimees Lars Nyberg pressiteates. „Valuutakursside kõikumised ja madalam tulu seotud kompaniidest maskeerisid meie põhilist edukust. Ilma nende efektideta oleks ärikasum kasvanud viie protsendi võrra.“

Euraasia jätkas enam kui kümne protsendist käibekasvu, kuna makromajanduslikud tingimused paranesid võtmeturgudel (Kasakhstan). Meie turuosa säilis või paranes kõigis Euraasia riikides.

Balti riikides on näha varajasi taastumismärke Eestis, kuigi suurem osa paranemisest tuleb panna kõrgema varusutse müügi arvele. Põhjamaad said jätkuvalt tulu mobiilandmeside tugevast kasvust ja lairibateenustest.

TeliaSonera muutis kogu 2010. aasta ootust. Kohalikes vääringutes ja ülevõtmisteta kasvab käive samas tempos, nagu esimesel poolaastal. Valuutakursikõikumised võivad avaldada mõju Rootsi kroonides raporteeritavatele numbritele.

TeliaSonera jätkab investeerimist tulevikukasvu ja võrkude ning teenuste kvaliteeti. 2010. aasta kulubaas peaks jääma mullusele tasemele (33,2 mld Rootsi krooni). Ilma erakorraliste tulude-kuludeta peaks Ebitda marginaal olema veidi kõrgem 2009. aasta tasemest. Investeeringute suhe käibesse peaks jääma 14-15 protsendi piiridesse.

Eestis kahanes mobiilteenuste üksuse käive teises kvartalis aastaga 13 protsenti, 431 mln Rootsi kroonile. Ebitda ilma erakorraliste kulude-tuludeta kahanes Eestis 14 protsenti, 174 mln rootsi kroonile. Eesti kroonides kahanes Eestis käive kolm protsenti.

Äri- ja lairiba teenuste käive kahanes Eestis 11 protsenti 479 mln Rootsi kroonile. Üksuse Ebitda kahanes 11 protsenti, 143 mln Rootsi kroonile. Eesti kroonides kahanes käive 0,5 protsenti.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052