20. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Webmediasse süstitakse üle saja miljoni krooni

Poola ettevõte Enterprise Investors investeerib Webmediasse 110 miljonit krooni ning ühtlasi saab ka firmas 36% osaluse omanikuks.

Baltikumi juhtiv tarkvarafirma Webmedia Group lööb käed Kesk-ja Ida-Euroopa juhtiva riskikapitaliettevõtte Enterprise Investors’iga. Webmedia Group ja Enterprise Investorsi juhitud Enterprise Venture Fund I (EVF I) on kokku leppinud, et EVF I investeerib firmasse ligi 110 miljonit krooni ning saab endale ettevõttes 36% osaluse.

“Oleme otsustanud kaasata ettevõttesse lisakapitali, et toetada oma kasvuplaane. Tänu sellele kapitalisüstile suudame veelgi agressiivsemalt laieneda välisturgudel ning võtta ette suuri projekte, mis vajavad palju käibekapitali. Valisime partneriks Enterprise Investorsi, sest neil on hea maine ning tugev regionaalne ja IT-investeeringute alane kompetents. Me usume, et selle partnerluse tulemuseks võib ehk olla esimene börsile jõudnud tarkvarafirma Baltikumist,” ütles Priit Alamäe, Webmedia Grupi juhatuse esimees ja ettevõtte üks asutajatest.

“See on meie esimene Eestisse tehtud investeering ja see teeb rõõmu. Meile avaldab muljet Webmedia edu nii Eestis kui ka rahvusvaheliselt ja meil on hea meel, et me saame toetada ettevõtte edasist rahvusvahelist laienemist,” ütles Rafal Bator, Enterprise Investors’i riskikapitali meeskonna eest vastutav partner. “Oleme õnnelikud, et saame koostööd teha Webmedia ambitsioonika ning toimeka juhtkonnaga ning usume, et suudame järgmiste aastate jooksul ühiselt saavutada võetud eesmärgid,” lisas ta.

Webmedia Group on Eesti tarkvaraturu vaieldamatu liider ning ettevõttel on kiiresti kasvav kliendibaas Euroopas, Aasias ja Aafrikas. Webmedia rahvusvahelised sihtturud on riigirahanduse juhtimise, e-tervise ja e-riigi valdkondades ning ettevõttel on lisaks erinevaid investeeringuid alustavates ettevõtetes ning tehnoloogiaarendustes. Alates ettevõtte asutamisest 2000.-ndal aastal on Webmedia igal aastal suutnud näidata tugevat kasvu (ettevõtte keskmine kasv aastatel 2004-2008 oli 57%). Ettevõtte kogukäive ületas 2009.-ndal aastal 220 miljonit krooni ja ettevõtte EBITDA oli üle 36 miljoni krooni.

Enterprise Investors (EI) on 20-aastase ajalooga Kesk- ja Ida-Euroopa üks suurimaid riskikapitalifonde. Ettevõtte poolt asutatud kuue väljaostu- ja ühe riskikapitalifondi kogumaht küünib 1,7 miljardi euroni. EI Fondid on kokku investeerinud üle 1,3 miljardi euro 120-sse ettevõttesse erinevates tööstusharudes, sealhulgas 20 IT-firmat (näiteks AVG Technologies, WebInn ja Asseco). EI fondid on tänaseks müünud oma osalused 91-s firmas, tuues investoritele kogutulu üle 1,4 miljardi euro. Tänasel päeval on EI-l investeeringuid 29-s ettevõttes.

Enterprise Venture Fund I on esimene EI tehnoloogia suunitlusega riskikapitali fond. Selle maht on 100 miljonit eurot ning see on suurim omataoline fond Kesk- ja Ida-Euroopa regioonis. Fondi investeeringud on tavaliselt vahemikus 0,75 kuni 5 miljonit eurot. Investeering Webmediasse on EVF I kaheksas investeering ning EI esimene investeering Eestisse.

 

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755