25. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarkvarafirma Telema kasvatas mullu käivet 5%

Hoolimata keerulisest majanduskeskkonnast suutis Telema oma käivet 5% ja eksporti 6% kasvatada, seisab ettevõtte majandusaruandes.

"See pole küll midagi märkimisväärset, kuid üldisel taustal siiski suhteliselt okei," tõdes Telema juhatuse esimees Hele Hammer. Ajal, mil Äripäev majandustarkvarafirmadest kirjutas, Telema aruannet äriregistris veel ei olnud, kuna audiitor ei olnud seda veel läbi vaadanud, selgitas Hammer.

Telema käive oli 2009. aastal oli 12,1 miljonit kroonini, aasta varem aga 11,5 miljonit krooni. Ekspordiks läks mullu 425 000 krooni eest tooteid ja teenuseid.

Ettevõtte puhaskasum oli 222 000 krooni ning ja puhaskäibe rentaablus 1,8%. 2008. aasta vastavad arvud on 129 000 krooni ning 1,1%.

Möödunud aasta tõi Telema 3000 ettevõttest koosnevasse kliendiportfelli hulganisti uusi ettevõtteid. Ostjatest liitus kasutajate hulka näiteks Iki kaupluseketti opereeriv Palink UAB Leedus, Prisma kauplused Leedus ja Lätis, Kodupoodide kett Eestis ja Bauhofi kaubamärgi all tegutsev Ehitus Service. Tarnijatest liitusid Piimandusühistu E-Piim, Eesti Sai, Sandman Grupi AS ja paljud

teised.

Augustis 2009 vahendas Telema esmakordselt rohkem kui 10 000 e-dokumenti päevas. Samas kuus liikus Telema kaudu üle 320 000 elektroonilise

kaubandusdokumendi. Liikluse suurenemine oli tingitud nii uute klientide liitumisest kui ka olemasolevate klientide aktiivsuse kasvust, lisas aastaaruanne.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755