3. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RIM esitles uut BlackBerryt

Teisipäeval avalikustas Research In Motion uut Blackberry nutitelefoni uuenenud tarkvaraga ja väljalibiseva klaviatuuriga, millega loodetakse lüüa suurimat konkurenti - iPhone'i.

Uus telefon sai nimeks BlackBerry Torch. Telefonil on puutetundlik ekraan ning täisväärtuslik Qwerty klaviatuur nagu teistelgi BlackBerrydel. Telefon omab uut operatsioonisüsteemi ja Interneti brauserit.

Telefon läheb müüki 12. augustil 199,99 dollari eest ning kaasa tuleb kohustuslik kaheaastane AT&T leping.  

RIM plaanib uue telefoniga rünnata eelkõige iPhone'i turuosa. AT&T saab uue mudeliga laiendada enda nutitelefonide valikut.

"AT&T eksklusiivne leping Apple'iga peab ühel hetkel lõppema, mistõttu nad tunnetavad vajadust pakkuda ka teisi nutitelefone," ütles National Banki finantsanalüütik Greg MacDonald Bloombergile. "Eksklussiivsed lepingud pakuvad operaatorile ja tootjale võimaluse omada turul midagi erilist ja võtta teatud risk, mis kindlasti võib end ära tasuda." 

Reasearch In Motioni aktsia kukkus keskpäevaks 0,71%, 58,78 dollarini.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052