19. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigikohus jättis küberründaja vanglakaristuse muutmata

Eesti ettevõtete vastu küberrünnakuid korraldanud mehe vanglakaristus ja temalt üle 6,5 miljoni krooni väljamõistmine jäid jõusse, sest riigikohus ei võtnud tema süüasja arutusele.

Kuna riigikohus vandeadvokaat Leelo Viili kaebust ei aruta, siis jäi jõusse 45aastasele Artur Boikole arvutikahjurluse eest määratud kahe aasta ja seitsme kuu pikkune vangistus, teatas ERR.

Samuti peab Boiko hüvitama IF Eesti Kindlustusele 5,1 miljonit krooni, Starmanile 1,4 miljonit krooni ja Elionile 18 300 krooni; rünnakutes samuti kannatanud Microlink ja portaal Delfi Boiko vastu tsiviilhagi ei esitanud.

Süüdistuse järgi käivitas Boiko 2004. aasta juulis arvutiprogrammi, mis pommitas Microlinki tuhandete päringutega, mis kahjustasid oluliselt firma tegevust, samasuguseid küberrünnakuid korraldas Boiko erinevatel aegadel ja motiividel ka Delfi, Starmani ja IF Eesti Kindlustus vastu ning viimase vastu suunatud rünnakud mõjutasid ka politseiameti ning registrite ja infosüsteemide keskuse servereid.

Boiko end kuritegudes süüdi ei tunnistanud.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755