6. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Martinson: Teo LT pakkus parimat hinda

Allan Martinsoni sõnul käis andmehoidla kui veebimajutuse teenust pakkuval Hostexil mitmeid kosilasi, kuid Teo LT tütarfirma pakkus riskikapitalistidele parimat hinda.

"Hostex oli meie käes olnud juba viis aastat ja saavutanud häid tulemusi. Riskikapitali mõte ongi hoida ettevõtet enda käes nii kaua, kuni see häid tulemusi saavutab ja siis müüa," põhjendas Martinson tehingut.

Martinson ütles, et Hostexi näol oli tegemist Leedu turu number kaks ettevõttega ja ega ostjal seal suurt valikut polnudki. "Pruute ja kosilasi oli päris palju, või õigemini päris mitu," lausus ta.

"Me ostjat väga kaua ei otsinud, Balti turud on nii väikesed, et kõik tunnevad kõiki. Rääkisime mitmetega läbi ja peamiselt sai otsustavaks hind, kuid arusaadaval põhjusel ei saa ma hinda ja ostu-müügitingimusi lähemalt avada," vastas Martinson küsimusele hinna kohta.

2009. aasta lõpul oli Hostexi õiglane väärtus 21,2 miljonit krooni, kuid Äripäeva andmetel teenis Martinson Trigon Hostexi müügist rohkem, kui majandusaruandes nimetatud õiglane väärtus eeldanuks.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474