13. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inteli tulemus tuli üle ootuste

Intel raporteeris ootusi ületanud tulemustest ja prognoosis, et neljas kvartal tuleb soliidne.

Maailma suurima arvutiprotsessoritootja kvartalikasum kasvas aastaga 59 protsenti ja käive kerkis 18 protsenti. Inteli puhaskasum suurenes 1,86 miljardilt dollarilt 2,96 miljardile ehk 33 USA sendilt aktsia kohta 52 sendile. Bloombergi küsitletud analüütikud prognoosisid, et ettevõtte kasumiks kujuneb 50 senti aktsia kohta. Käive kasvas 9,39 miljardilt dollarilt 11,1 miljardile. Analüütikud ootasid 11miljardilist suurust käivet.

Analüütikute ootused oleksid olnud kõrgemad, kui Intel ei oleks ise kärpinud augustis oma prognoosi viidates nõrgale arvutinõudlusele, kirjutas Bloomberg.

Inteli juhatuse esimees Paul Otellini ütles, et nemad näevad üle maailma tervisliku nõudlust kõikvõimalike arvutijuppide järgi. Neljandaks kvartaliks prognoosis ta, et käive tuleb 11 ja 11,8 miljardi dollari vahemiku. Analüütikud ootavad gigandilt neljandas kvartalis 11,3 miljardi dollarilist käivet.

Oodatavast kasumist rääkides on Intel läbi ajaloo olnud kidakeelne. Ainsaks kasumiindikaatoriks annavad nad teada ärikasumimarginaali, milleks võiks neljandas kvartalis olla 67 protsenti pluss miinus mõned protsendipunktid. Kolmandas kvartalis oli ärikasumimarginaal 66 protsenti.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755