13. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parkimisfirma Europark laieneb jõudsalt

Eraparkimist korraldav Europark Estonia OÜ teenib suuremat kasumit kui Vabaduse väljakul Tallinna linnale parkimisteenust korraldav Ühisteenused AS.

Europark Estonia tegi eelmisel aastal ligi 39 miljonit krooni käivet ja teenis seitse miljonit krooni kasumit. Seevastu oli Ühisteenused ASi kasum veidi üle nelja miljoni.

Eelmist aastat võib Europarki jaoks lugeda laienemisaastaks, sest  Europark Estonia juhatuse liikme Karol Kovanen sõnul õnnestus Europark Estonia OÜ-l saada leping Solarise parklaga.

Ta rõhutas, et nad ei näppa AS Ühisteenustelt kliente, vaid nende sihtrühm on täiesti erinev, sest Europarki toovad auto rohkem töötajad ehk pikaajalisemad parkijad. Kovaneni sõnul teeniski ettevõtte möödunud aastal tulu tänu pikaajalisematele parkijatele ja Solarisega lepingu saamisele.   

Järgmisel aastal on ettevõttel plaanis luua iseteeninduslik keskkond ja veebileht, kus saab osta autonumbripõhiselt elektroonse parkimiskaardi. Kovanen lausus, et inimeste jaoks on parkimine viimane, millega nad iga päev tegeleda sooviksid ja seega tuleks teenus neile võimalikult mugavaks muuta.

Eraldi veebilehe kavatseb teha ka Ühisteenused ASil. Teiseks eesmärgiks on Ühisteenustel võita omavalitsuste parkimisalasid, rääkis ettevõtte juhatuse liige Alar Vasemägi.

"Meil on rohkem parkimismaju, aga nemad on avalikel platsidel ja seega võib-olla rohkem nähtavad," viitas ta Europark Eestile.

Vasemägi hinnangul saab Europark kohati ka odavamat hinda pakkuda, sest avatud parklad pole nii kulukad kui parkimismajad. Pealegi on Ühisteenused ASil rohkem lepinguid omavalitsustega, mistõttu määrab parkimishinna omanik ja ettevõttel on seega vähem vabadust parkimisteenuse hinda sättida.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755