18. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Umbes pool eurooplastest ei pääse kodust internetti

Umbes pooled eurooplastest ei oma kodus internetiühendust, ehhki üha enam eelistatakse kaugtööd või palgata mobiilseid töötajaid, selgub EC Eurobarometeri uuringust.

Ligikaudu 43% eurooplastest pole koju internetti muretsenud. 38% internetikaustajatest ütles end kasutavat vähemalt kahe internetiühenduse pakkuja teeneid samaaegselt.

Eurooplaste jaoks on endiselt tähtis turvalisus ja lairiba-interneti kvaliteet. Peaaegi iga viies küsitletu ütles, et tal pole kodus internetti ja et see on tema jaoks liiga kallis. Kolmandik küsitletuist leidis, et neid ei rahulda interneti kiirus ja kvaliteet. Veel 24% rääkis, et nad pole rahul internetiteenuse pakkuja tööga.

Euroopa komisjoni peamiseks eesmärgiks on alandada internetiteenuse hindu ja suurendada konkurentsi ses vallas. Dokumendis Digital Agenda on öeldud, et aastaks 2020 peaks kõik eurooplased olema tehniliselt valmis ühenduma vähemalt 30 MB sekundis töötava internetiga.

Iga viies Euroopa internetikasutaja puutub kokku sellega, et tema internetiteenuse pakkuja on blokeerinud ligipääsu ühele või teisele ressursile.

Ühtlasi tegi uuring kindlaks, et Twitter ja Facebook on eurooplaste seas väga populaarsed, neid kasutab ligi 35% küsitletuist.

Ligipääs statsionaarsele telefoniühendusele on olemas 98% Euroopa majapidamistest ja 87% peredest kasutab mobiiltelefone.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755