22. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaan Tallinn: tehisintellekt võidakse luua sajandi keskel

Skype'i ühe asutaja Jaan Tallinna sõnul võidakse sajandi keskpaigaks jõuda tehisintellekti loomiseni, kuid selleks tuleb välja mõelda, mida me sellelt tahame ja kuidas oma soovid selgeks teeme.

Esiteks tuleb tagada, et iseennast parandav süsteem jääks oma esialgsete eesmärkide juurde, teiseks tuleb lahendada raskem ülesanne ehk välja mõelda, mida me tegelikult tahame, mis oleks need esialgsed eesmärgid, mida superintelligentsi teele minevale arvutile kaasa anda, rääkis ta ERRi uudisteportaalile.

Tallinn lisas, et kui tehisintellekt oleks inimestest palju võimekam, kuid ei hooliks inimlikest väärtustest, jääksime me paljudest tema pakutavatest väärtustest ilma. "Kui arvutil on vaja süsiniku aatomeid, kuid ta ei hooliks inimestest, siis ta mõtleks, et kõige lihtsam on neid saada inimestest," märkis ta.

Küberneetika instituudi vanemteaduri Enn Tõugu sõnul võime me rääkida intelligentsusest kui omadusest, mis on inimesel, ning võib-olla hakkab olema ka arvutitel, mingil määral juba on – silmas pidades Google'it.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755