27. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarkvaratootja käive kvartaliga +37 miljardit

Maailma juhtiv äritarkvara tootja SAP AG avalikustas täna oma kolmanda kvartali majandustulemused, mille kohaselt oli ettevõtte käive 37 miljardit krooni, mis on 20% rohkem kui aasta tagasi.

Eestis esindust omava SAP teatel suurenes firma põhitegevuskasum kolmandas kvartalis mullu sama ajaga võrreldes 16% 11,2 miljardi kroonini. Tulu aktsia kohta tõusis võrreldes mullusega 11 protsenti 6,6 kroonini, teatas ettevõte.

SAP AG finantsjuht Werner Brandt’i sõnul kasvasid ettevõtte näitajad kolmandas kvartalis kõigil turgudel. “Tulemusi mõjutasid positiivselt ärianalüüsi tarkvara näitajad ning suurima mobiilse tehnoloogia arendaja Sybase’i omandamine, mille tulemusena sündis valdkonna täiuslikum mobiilne platvorm. Tulenevalt prognoosime ka terve 2010. aasta tarkvaramüügi ja sellega kaasnevate teenuste aastatulu kasvu 9-11 protsenti,” lisas Brandt.

Ettevõtte sõlmis kolmandas kvartalis lepingud mitmete suurklientidega, näiteks: Nedbank Group Limited, Standard Bank of South Africa Limited, Mercuria Energy Group Holding, BNP Paribas, Commerzbank, Cogetech, Ericsson, Applied Industrial Technologies, Fossil, Marisol S.A., Hasbro, American Express, Jiangsu Electric Power, Hiina riigitelevisioon, Punjab State Power Corporation, Sharp Corporation ja Frankfurter Fondsbank.

Kokku oli SAP 2010. aasta üheksa kuu käive 101,7 miljardit (aastatagusega võrreldes 16% enam) ja põhitegevuskasum ligi 32 miljardit krooni (2009. aastaga võrreldes 31% rohkem).

Enam kui 120 riigis üle 100 000 kliendi teenindav SAP AG on maailma juhtiv majandustarkvara tootja, mis pakub ligi 30 erinevas tööstusharus tegutsevatele igas suuruses ettevõtetele IT-rakendusi ja teenuseid. SAP AG korporatsioon teenis 2009. aastal 10,67 miljardit eurot müügitulu.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755