29. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saksa, Briti ja Eesti politsei võttis kinni rühma internetipettureid

Rahvusvahelise politseiaktsiooni käigus võtsid Saksa, Briti ja Eesti politsei kinni rühma internetipanganduse pettureid, kirjutab Spiegel Online.

Saksa prokuratuuri teatel õnnestus kahe liidumaa kriminaalametil koostöös Briti ja Eesti ametkondadega jälile saada rahvusvahelise rühma liikmetele. Petturid suutsid kätte saada 1,65 miljonit eurot, veel 1,2 miljoni euro varastamine suudeti sekkumisega ära hoida.

Peamised kahtlusalused on kaks Saksa, üks Briti ja viis Eesti kodanikku. Uurimise käigus otsiti juba augusti algul läbi neli korterit Saksamaal ja viis korterit Eestis ning oktoobri keskel üks korter Londonis. Kurjategijad tegid rohkem kui 260 võltsitud ülekannet summas vähemalt 1,65 miljonit eurot nii sise- kui välismaal. Schad-tarkvara kasutades infitseeriti kokku ligi 400 000 arvutit.

Lisaks õnnestus saada jälile ligi 470 niinimetatud finantsagendile, kes võeti kahtlusaluste poolt asutatud fiktiivsetes firmades tööle ning kes avasid eri pankades arveid, et sealt siis sissetulevat raha välja võtta ning kindlatele isikutele edasi anda. Nende vastu alustatakse kriminaalasja rahapesu kahtluse asjus.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755