10. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elion annab pliidi laenuks

Alates juunist saab Euronicsi klient võtta masina ostmiseks laenu Elionilt - ettevõttelt, mis on seni tuntud traatside- ja telefoniteenuse pakkujana.

„Kuna Euronics pakub muuhulgas kaupa, mis on kasutatavad ka Elioni teenusega, on selline koostöö igati loogiline,“ sõnas Elioni finantseerimisjuht Kalev Karus.

Karusi hinnangul jäävad keskmised tehingud 6000-7000 krooni kanti ja Euronicsi kodulehe andmetel on laenu tarbijakrediidi kulukuse määr 11,5 protsenti.

Euronicsi emafirma Sandman Grupi turundusdirektor Urmas Arula ütles, et kolmandik Euronicsi kliente valivad Elioni, kui soovivad jupp-jupi haaval maksta. "Täna võib öelda, et koostöö on olnud tõepoolest edukas," sõnas Arula. 

Ka Sandman Grupi nõukogu esimees Heiki Mölder ütles, et tegu pole mingi ajutise kampaaniaga. „Teeme koostööd ka teiste sarnast finantsteenust pakkuvate firmadega, näiteks Swedbankiga,“ sõnas Mölder.

Swedbank on teadlik, et Elion taolist krediiditeenust pakub. Swedbanki liisingu- ja partnersuhete osakonna juhataja Tarmo Ulla ütles vaid, et iga klient valib oma finantseerija ise.

SEB eraisikulaenude suuna äriarendusjuht Triin Messimas lausus, et nad pole Elioni kui konkurendi mõju täheldanud. „Antud lahenduste olemasolu tõttu ei ole me näinud klientide suurt huvi järelmaksu vastu ja me ei ole seetõttu antud turul ka väga aktiivsed,“ sõnas Messimas.

SEB kommunikatsioonijuht Silver Vohu lisas, et pigem eelistatakse internetipangas krediiti võtta, kui küsida poest järelmaksu.

Hetkel teeb Elion krediidi andmisel koostööd ainult Euronicsiga. Samas väidab Elioni finantseerimisjuht, et järelmaksu huvilisi on neil palju. Olenemata sellest ei kavatse ettevõte järelmaksuteenust hakata teiste poodide klientidele pakkuma.

„Otsused sõltuvad eelkõige sellest, kas koostöö võimaldab Elioni teenuse müüki laiendada või meie klientidele lisaväärtust pakkuda,“ sõnas Karus.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755