19. november 2010
Jaga lugu:

Odavnenud arvutijupid viskasid Delli aktsia üles

Odavamaks muutnud arvutikomponentide tõttu suutis arvutitootja Dell teenida kolmandas kvartalis erakorralisi kulusid arvestamata kasumit 0,45 dollarit aktsia kohta, samas kui analüütikud ootasid keskmiselt 0,32dollarist aktsiakasumit.

Eilse börsipäeva jooksul Nasdaqi börsil üle 2% kosunud aktsia viskas pärast tulemuste avaldamist järelkauplemises üles ligi kümnendiku ja jõudis 15 dollari ligidusse.

Käivet suutis Dell kergitada 19% ja suutis teenida kokku 15,4 miljardi dollarit. See number jäi veidi alla analüütikute poolt keskmiselt prognoositud 15,7 miljardi suurusele käibeprognoosile. Ka neljanda kvartali müügikäibe ootused olid Dellil turu ootusest veidi tagasihoidlikumad.

"Kasumimarginaale aitas kaasa hinnadistsipliin, mis hoidis Dellil oma toodete hindu liialt langetamist. Lisaks aitas kasumlikkuse tõusule kaasa ka osade arvutikomponentide nagu arvuti mälu ja kõvaketaste hinnalangus," ütles arvutitootja finantsjuht Brian Gladden.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt