19. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Odavnenud arvutijupid viskasid Delli aktsia üles

Odavamaks muutnud arvutikomponentide tõttu suutis arvutitootja Dell teenida kolmandas kvartalis erakorralisi kulusid arvestamata kasumit 0,45 dollarit aktsia kohta, samas kui analüütikud ootasid keskmiselt 0,32dollarist aktsiakasumit.

Eilse börsipäeva jooksul Nasdaqi börsil üle 2% kosunud aktsia viskas pärast tulemuste avaldamist järelkauplemises üles ligi kümnendiku ja jõudis 15 dollari ligidusse.

Käivet suutis Dell kergitada 19% ja suutis teenida kokku 15,4 miljardi dollarit. See number jäi veidi alla analüütikute poolt keskmiselt prognoositud 15,7 miljardi suurusele käibeprognoosile. Ka neljanda kvartali müügikäibe ootused olid Dellil turu ootusest veidi tagasihoidlikumad.

"Kasumimarginaale aitas kaasa hinnadistsipliin, mis hoidis Dellil oma toodete hindu liialt langetamist. Lisaks aitas kasumlikkuse tõusule kaasa ka osade arvutikomponentide nagu arvuti mälu ja kõvaketaste hinnalangus," ütles arvutitootja finantsjuht Brian Gladden.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052