6. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ericssoni lahkuv tippjuht: firmas on imet tehtud

Ametist lahkuv maailma suurima mobiilisideseadmete tootja Ericssoni nõukogu esimees Michael Treschow ütleb Rootsi majanduslehele Dagens Industri kokkuvõtteid tehes, et on osa saanud "imest".

"Üheksa aastat on pikk aeg, arvestades kõike, mis juhtunud on. Samuti tundub, et firma ise seisab praegu väga tugevalt ja stabiilselt," ütles Treschow. Tema sõnul küpses täna teada antud lahkumisotsus viimaste kuude jooksul.

Treschow võttis ohjad üle hetkel, mil müügi langus tõi Ericssonile 2001. aastal esimese aastakahjumi enam kui poole sajandi jooksul. See sundis firmat korraldama uusemissiooni ning läbi viima suured koondamised – kahe aastaga kahanes töötajate arv 110 000-lt 40 000-le.

"See oli hirmutav. Kui tagantjärele vaadata, kuidas Ericsson sellega toime tuli, tõustes kõige tipuks veel ala liidriks, siis on see küll vaat et ime," rääkis ta.

Treschow' sõnul ei olnud see sugugi enesestmõistetav, et Ericsson toona uuesti jalad alla sai. "Ajalookirjutavad saavad seda veel kajastama kui üht tööstuse imesid," ütles ta. Teine suurem saavutas on lahkuva nõukogu esimehe sõnul kahe kahjumis staari – Ericssoni ja Sony liitmine ning kasumisse toomine.

Tänavu oktoobri lõpus teatas Ericsson, et kolmanda kvartali kasum kasvas mullusega võrreldes 360%.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755