16. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vanjoki investeeris kaamosmasenduse ennetamisse

Nokiast sügisel lahkunud müügiüksuse juht Anssi Vanjoki on teinud üllatava personaalse investeeringu, kirjutab Kauppalehti.

Firma Valkee, kuhu Vanjoki investeeringu tegi, valmistab päevavalguskõrvaklappe, mille kasutamise mõju on samasugune kui päevavalguslampidel, aga valgus liigub kõrvaklappide kaudu ajusse. Valguskõrvaklappidega üritatakse tõrjuda kaamosmasendust ja teisi masenduse liike ning neid ennetada.

Investeering on osa Valkee 400 000 euro suurusest investeeringuvoorust. Kauppalehti teatel maksavad valguskõrvaklapid paarsada eurot. "Neid on sel sügisel müüdud tuhandeid," ütles Valkee tegevjuht Juuso Nissilä.

"Saime juba aasta alguses palju tellimusi, kui saime seadmele EList meditsiiniseadme loa. Nõudlust on ka Ameerikas, aga sinna ei enne eksportida, kui ka seal on tootele samasugune luba antud," rääkis Nissilä.

Vanjoki ei soovinud Kauppalehtile investeeringut ega selle suurust kommenteerida.

Vanjoki koondati Nokiast sügisel, kui ta ei osutunud valituks Nokia uueks tegevjuhiks. Ta töötas Nokia juhtkonnas alates aastast 1998.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755