30. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sten Tamkivi: ootan väärtuste tasakaalu

Kõige suurem soov uueks aastaks on see, et meil oleksid heas tasakaalus majanduskeskkonda iseloomustavad statistilised näitajad ja samal ajal ka pehmed väärtused, rääkis Skype'i juht Sten Tamkivi.

"Alati pole kõige olulisem maksuprotsent, vaid tihtipeale võib olla kõige tähtsam asi hoopis suhtumine," lisas ta.

Konkreetsemalt IT-sektori jaoks soovib Tamkivi, et läheks käima IT Akadeemia nimeline algatus. "Et meil oleks üha rohkem andekaid insenere, kes õpiksid ülikoolides ja teeksid teadust ning osa neist satuks ka tööle," rääkis ta.

Tamkivi sõnul võiks Eesti olla rohkem avatud sellele, et kust iganes maailma riigist pärit oma valdkonna talent tahaks siia tulla ja et tal oleks siin koos eestlastega väga hea elada.

Lõppeval aastal oli Tamkivi hinnangul kõigil pidevalt kiire. "Ma tean, et paljud veel põdesid majanduslanguse pohmelli ja paljudel oli raske. Samal ajal kui tehnoloogiasektoril olid probleemid ikkagi endised – kust leida inimesi," kirjeldas ta tänavust aastat.

Sellegi poolest suutsid Tamkivi hinnangul paljud ettevõtted 2010. aastal nii töötajate arvu kui ka majandustulemuste mõttes kasvada.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755