5. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Columbus IT: Microlinkil selge fookus

Microlinki infohalduse äri müük Webmediale on mõneti üllatav, kuid näitab ettevõtte selget strateegiat, rääkis Columbus IT Partner Eesti AS juhatuse esimees Ivo Suursoo.

„Tean, et Microlink on juba mõnda aega oma tegevust ümber struktureerinud ja osakonna müük kõlab väga loogilise sammuna eelmisel aastal ära müüdud majandusüksuse taustal,“ arvas Suursoo.

Suursoo hinnangul püsib Microlinki fookus selgelt püsiteenustel ja ilmselt on ka Elioni ja Microlingi sidumine mõnes mõttes protsessi loogiline osa.

Siinsel turul on Suursoo arvates kindlasti mõtet oma tegevus konkreetselt fokusseerida. „Kui võrrelda Eesti infotehnoloogia ettevõtteid näiteks Leeduga, siis suuri ettevõtteid on vähe ja tavaliselt ongi õnnestumine selles, et tegeletakse väga paljude valdkondadega, kuid väga kitsalt,“ rääkis Suursoo lisades, et tegelikult peaks tegelema fokusseeritud valdkondadega ja laiema haardega.

Antud tehingu puhul oli Suursoo kinnitusel initsiatiiv kindlasti pigem Mikrolinki poolne. „Kui eelmisel aastal müüdud majandustarkvara äriüksus oleks olnud veel osaliselt Columbus IT huvi, siis see valdkond seda ei ole,“ selgitas Suursoo oma huvi puudumist tehingu suhtes.

Columbus IT Partner Eesti jaoks möödus 2010. aasta väga stabiilselt ja paljuski europrojektide tähe all. „Majandusinfosüsteemide valdkond, kus meie toimetamine, on üsna stabiilne valdkond ja ka rasketel aegadel olid meie käive ja kasumlikkus üsna stabiilsed, muutused jäid 10% juurde,“ rääkis Suursoo.

2011. aastal ootab Columbus IT jälle ettevõtete tagasitulekut oma põhiprotsesside arendamisele.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755