17. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skype laieneb ka Eestis

Tänane Financial Times kirjutab sellest, et Skype plaanib suurendada töötajate arvu ligi poole võrra. Skype’i tegevjuht Sten Tamkivi sõnul palkavad nad inimesi pea kõikidesse oma kontoritesse.

Sten Tamkivi kinnitas, et Skype laienemisplaanid puudutavad ka Eestit.

„Siin on ikkagi meie suurim ja oluliseim arenduskeskus maailmas,“ lausus Tamkivi.

Tamkivi lisas, et nad palkavad inimesi pea kõikidesse oma kontoritesse nagu Stockholmi, Londonisse, Prahasse, Luksemburgi, USA-sse, Aasiasse.

„Samas peame olema realistid - kui meil on võtnud Eestis asuva töötajaskonna kasvatamine umbes 400 inimeseni üle 7 aasta siis nüüd on vaja leida maailmas umbes 400 inimest juurde aastaga,“ kommenteeris Tamkivi.

Tamkivi sõnul on selge, et  kasv väljaspool Eestit, eriti nende uues suures kontorihoones Palo Altos, Silicon Valley südames, saab olema kiirem kui Eestis.

„ Ega me ei ole asjata juba aastaid rääkinud Eesti IT-hariduse uue arenguhüppe vajadusest ja välistööjõu Eestisse meelitamise probleemidest - tipptasemel inseneride nappus Eestis on väga terav," lisas ta.

Kui palju töötajad Eestist värvatakse jääb siiski küsimuseks. Täna on üleval 27 töökuulutust. „Me ei ole eesmärke riigiti paika pannud. Eestisse palkame aasta jooksul nii palju kui suudame. Laienemise eesmärk on ikka üha parem kvaliteet, aga ka kiirem tootearendus,“ märkis Tamkivi.

 

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052