1. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nutitelefon on paljudel ainult helistamiseks

Ainult pooled nutitelefoni omanikud surfavad sellega või kuulavad muusikat, kirjutab Kauppalehti.

Nutitelefonid on arenenud kiiremini, kui inimesed neid tundma jõuavad õppida. DNA ja Nokia tehtud uuringust selgub, et vaid pooled telefoniomanikud surfavad sellega, navigeerivad või kuulavad muusikat. Neljandik kasutab nutitelefoni vaid helistamiseks.

1500 küsitletu hulgast oli aktiivne superkasutaja iga viies, suures osas noored ja meesterahvad, kes uurisid hoolega telefoni võimalusi ja kasutasid seda palju ja mitmekülgselt. Neil on telefon asendanud teiste seadmete kasutamist.

Vanima rühma moodustavad telefoni töös kasutajad, kes lugesid sealt ka e-kirju ja kasutasid kalendrit.

Küsitletud inimeste kasutuses oli kõige rohkem Nokia telefone, koguni 71 protsenti, Samsunge oli 8 protsendil ja Apple’i telefone 6 protsendil vastanutest.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755