22. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Argos Kracht: Kersti Kracht tegi mu firmale küberrünnaku

Ärikonsultatsiooni- ja raamatupidamisfirma OÜ KRM Advisor juhtivkonsultant Argos Kracht süüdistab Kersti Krachti ettevõtte vastases küberrünnakus.

KRM Advisori kodulehel seisab teade, et ettevõte langes tänavu 14. märtsil pahatahtliku häkkeri ründe ohvriks, kes blokeeris firma serveris juurdepääsu klientide raamatupidamisandmetele ja halvas KRM Advisori igapäevatöö.

"Meie IT-spetsialistide hinnangu põhjal tungis kuritahtlik häkker ettevõtte serverisse ning krüpteeris kogu selle sisu, sealhulgas klientide raamatupidamisandmed ning meiliserveris oleva kirjavahetuse, halvates andmetele juurdepääsu tõkestamisega täielikult meie igapäevase töö," teatas KRM Advisori juhtivkonsultant Argos Kracht.

Ettevõttesise uurimise tulemusel on jõutud faktide ja tunnistajateni, et ainus isik, kes nii tehnilise võimaluse kui ka rünnaku motiivi mõttes saaks olla KRM Advisorit tabanud küberründe ning ettevõtte töö häirimise taga, on Kermoni omanike hulgas olnud Kersti Kracht, seisab teates.

Kersti Krachti sõnul puudub tal KRM Advisor OÜ serverite kohta igasugune info. Tema kinnitusel oli KRM Advisor kahetsusväärselt saanud Kermon OÜ serverile ligipääsu.

Lisaks kuulub Kersti Krachti sõnul KRM Advisori käsutuses olnud server koos tarkvaraga OÜ-le Kermon. "Juhatuse liikmel ehk minul on õigus äriühingu vara vallata, kasutada ja käsutada. Kermon OÜ sulges ligipääsu kolmandatele isikutele, et serveris sisalduvat ei saaks kasutada asjasse mittepuutuvad isikud," selgitas ta.

Äriregistri andmeil on eelmise aasta novembris loodud KRM Advisori omanikud ja juhatuse liikmed Jaanika Talts ja Rauno Kuber. Kermoni ainuomanik ning juhatuse liige on Kersti Kracht. Mullu suveni oli Kermoni osanik ka Argos Kracht. KRM Advisori koduleht kasutab domeeni kermon.ee.

Argos Krachti kinnitusel on KRM Advisori töötajaiks endised ärikonsultatsiooni- ja raamatupidamisettevõtete Kermon ja Kermon Hekta töökollektiivide liikmed, kes lahkusid sealt pärast nende ettevõtete sisulist lagunemist.

KRM Advisori juhtkond on lubanud koostöös ettevõtte IT-spetsialistidega teha politseile avalduse kriminaalasja algatamiseks seoses küberrünnakuga.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755