29. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kõlli: kolmeharulisus aitas raskel ajal püsida

Helmesega sarnaselt 20-aastat turul püsinud Dateli juht Urmas Kõlli ütles Äripäevale, et neil aitas raskustest üle saada firma plaanimine kolmeharulisena.

Kõlli ütles, et omal ajal arvasid Dateli asutajad, et väikesel ja heitlikul turul pole mõistlik fokusseerida ühele kindlale nišile. "Seetõttu ehitasime oma äri üles kolmeharulisena. Suurema turu puhul on parem tegevus kitsalt fokusseerida," selgitas ta. Datel on keskendunud kolmele valdkonnale: tarkvarale, infosüsteemidele ja esitlustehnikale.

"Et pikalt püsida, peab olema mingisugune tegevuskava ja pikaajaline äriplaan, mitte kiire kasumivõtmine. Vaja on investeerida nii ettevõttesse kui ka inimestesse," lisas Kõlli. "Meie oleme plaaninud oma äri pikaajalisena, seetõttu tegutsemegi siiamaani, ehkki viimased aastad olid rasked."

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755