30. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsofti kaasasutaja tümitab Bill Gatesi

Microsofti kaasasutaja Paul Allen süüdistab varsti ilmuvas raamatus eluaegset sõpra Bill Gatesi skeemitamises, saamaks suuremat osa firma aktsiates ajal, kui Allen võitles vähiga.

Süüdistus on vaid osa kriitilisest imidžist, mille Allen on Gatesile – kellega ta on sõber olnud alates algkoolist – omistanud. 17. aprillil ilmuva raamatu "Idea Man: A Memoir by the Co-founder of Microsoft" osalisi katkeid on avaldanud tänane Wall Street Journal.

Raamat heidab osaliselt valgust Microsofti ajaloole ja kahe mehe, Gatesi ja Alleni, suhetele, keda senimaani peetakse lähedasteks sõpradeks. Ometi on mõlemat meest tundvate inimeste sõnul raamatu ilmumine tekitanud Gatesi ja Alleni vahel tüli. Samas tänab Allen raamatus Gatesi ja veel 17 inimest "üldise ja logistilise abi" eest.

"Raamat kujutab väga tasakaalustatult nende suhet," ütles Alleni pressiesindaja David Postman. "Paul selgelt hindab Bill Gatesi panust, ideid ja energiat."

"Kuigi minu meenutused neist sündmustest võivad erineva Pauli omadest, hindan ma tema sõprust ja olulist panust, mis ta on tehnoloogia maailmale ja Microsoftile andnud," teatas Bill Gates avalikkusele läkitatud kirjas.

Microsoftis endas on ilmuv raamat juba palju furoori tekitanud ja mitmete inimeste sõnul ei mõista nad, miks on Allen asunud Gatesi kritiseerima ja kahtlevad tema meenutuste täpsuses. Nende sõnul on Allen pannud ennast osalema koosolekutel, millest ta pole kunagi osa võtnud.

Ühel juhul väidab Allen, et reisis Palo Altosse, et aidata arvutiteadlast, kellest hiljem sai Microsofti üks tähtsamaid programmeerijaid. Asjaga seotud inimeste sõnul oli hoopis Gates see, kes selle reisi ette võttis.

Raamatus väidab Allen, et just temast said alguse mitmed olulised ja edukad ideed Microsoftis, vähendades kohati Gatesi rolli. WSJ sõnul on läbi terve raamatu kibestumise alatoon, kuna Allen tunneb, et tema tööd ei hinnatud piisavalt ja ta vääris enam aktsiaid. 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052