31. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elioni ja MicroLinki ühinemine jõudis täna lõpule

Eesti Telekomi tütarfirmad Elion Ettevõtted AS ja MicroLink Eesti AS sõlmisid tänavu 24. jaanuaril ühinemislepingu, ettevõtete lõplik ühinemine toimus täna.

Ühinemise eesmärk on liita kahe ettevõtte tugevused – suur ärikliendibaas ja tipptasemel IT-lahendused, võtta üheskoos tervikvastutus klientide kommunikatsiooni- ja IT-lahenduste eest ning luua uusi IT-teenuseid, mis aitaksid Eesti ettevõtetel oma äris edukad olla.

Loe Äripäeva ülevaadet Eesti ühe vanima IT-ettevõtte MicroLink ajaloost siit.

Elioni juhatuse esimehe Valdur Laidi sõnul on ühinemine igati loogiline samm nii klientide kui ka ettevõtete seisukohast. „IT- ja telekomiteenused on väga tihedalt seotud, meie suurkliendid kattuvad pea täiel määral, kuid seni teenindasime neid kumbki eraldi. Leidsime, et ühendades meie tugevused, suudame luua sünergiat, millest kõik osapooled võidaksid. MicroLink on tugev keerulistes erilahendustes, Elionil on aga laialdased kogemused suure kliendibaasi teenindamisel,“ selgitas Laid ühinemise põhjusi.

„Seoses ühinemisega suudame pakkuda ettevõtete jaoks äärmiselt ärikriitilises valdkonnas terviklikku tuge - arvutiklaviatuurist serverini. Seni polnud Eesti turul ühtki teenusepakkujat, kes oleks suutnud hallata kogu pilti – alustades IT-lahendustest ja seadmete finantseerimisest, lõpetades kommunikatsiooniteenuste ja järelteenindusega. Lisaks tähendab see meie klientidele edaspidi ühe ettevõttega suhtlemist ja arveldamist, mis on samuti ajavõit. Usume, et meie võimekuse kasv ning uued teenused aitavad paljudel Eesti ettevõtetel oma äris edukamad olla,” selgitas Laid ühinemise praktilist kasu klientidele.

Elioni teenuseid kasutab 27 000 ettevõtet ehk valdav osa Eestis tegutsevatest äridest. MicroLinki teenuseid kasutab täna üle 500 kliendi, kellest enamik kuulub ka Elioni kliendibaasi.

MicroLinki töötajad jätkavad tööd Elionis vastavalt oma vastutusalale, mitmed MicroLinki ja Elioni meeskonnad tegutsevad ühiselt juba eelmisest aastast. MicroLink Eesti AS juhatuse esimees Enn Saar jätkab tööd Elioni teenuste ja süsteemide arendusmeeskonna juhina. Ühinenud ettevõtted jätkavad tegevust Elioni kaubamärgi all, MicroLinki kaubamärk kaob lähikuudel järk-järgult kasutuselt.

Elion ja MicroLink kuuluvad koos EMTga Eesti Telekomi kontserni, mille omanik on TeliaSonera. Elionis töötab 1200 inimest, ettevõtte käive oli 2010. aastal 189,4 miljonit eurot (2,964 miljardit krooni) ja kulumieelne kasum 59,4 miljonit eurot (930 miljonit krooni). MicroLinkis töötab 171 inimest, 2010. aastal oli ettevõtte käive 15,9 miljonit eurot (248,5 miljonit krooni) ja kulumieelne kasum 1,7 miljonit eurot (27,2 miljonit krooni).

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052