13. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Webmedia juht: Eesti koht IT-tabelis peaks olema palju parem

Eesti langes maailma majandusfoorumi infotehnoloogia (IT) raporti põhjal IT võimekuse tabelis aastaga ühe koha võrra ja on IT võimekuselt maailmas 26s riik. Webmedia grupi tegevjuht Priit Alamäe ütles Kuku raadio Äratajale, et kindlasti peaks Eesti koht olema palju parem.

Eesti langes IT-konkurentsi pingereas juba teist aastat järjest. Maailma võimekaim IT-riik on tabeli andmetel Rootsi. Järgnevad Singapur ja Soome.

Riigid, mis tabelit juhivad on Alamäe sõnul ennast hästi reklaaminud ja nende IT-sektor on ka oluliselt paremini finantseeritud. Alamäe ütles Kukule, et ta on näinud, millist tööd tehakse näiteks Araabia riikides, kus on spetsiaalsed programmid, mille eesmärk on sellistes tabelites hea koht saada. Need riigid on nüüd investeeringutele atraktiivsemad, Eestil on see töö kõik tegemata.

Alamäe sõnul on meie IT-teenused väga head, aga seda tuleb ka teistele näidata, et saavutada edu.  Tema sõnul võiks luua keskuse, mis tegeleks sellega, et Eesti oleks erinevates tabelites hästi presenteeritud, Alamäe sõnul oleks selline tegevus majandusele kasulik, samas suhteliselt odav.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052