19. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elion napsas kena kasumi

Elioni kolme esimese kuu kulumieelne kasum (EBITDA) oli 14,2 miljonit eurot, eelmise aasta samal perioodil aga 14,0 miljonit eurot.

Käesoleva aasta I kvartali käive oli 45,4 miljonit eurot, mis on 2,1 miljonit eurot enam kui eelmise aasta samal perioodil.

Elion plaanib 2011. aasta jooksul teha investeeringuid 31 miljoni euro ulatuses, mis on 30% rohkem kui eelmisel aastal. Seejuures 20 miljonit eurot suunatakse võrguarendusse, tõstes sellega olemasoleva võrgu kvaliteeti ning laiendades võrku uutesse piirkondadesse.

2011. aasta I kvartalil investeeris Elion 7,5 miljonit eurot, mis on ligi neli korda enam kui 2010. aasta samal perioodil (2 miljonit eurot). Suur osa I kvartali investeeringutest suunati võrguarendusse eesmärgiga laiendada ülikiiret ja kvaliteetset ühendust võimaldavat valguskaablivõrku korrusmajadesse ja ärimajadesse. Käesoleva aasta jooksul on eesmärk ehitada valguskaablivõrk 1000 kortermajja ja 300 ärimajja, investeerides sinna vastavalt 6 ja 1 miljonit eurot. I kvartalil olid võrguarenduse fookuses  Tallinn, Tartu, Põlva ja Pärnu.

I kvartalil tootearenduse fookuses oli koheselt turule tulev e-ostu teenus, mis võimaldab mitmetes populaarsetes e-keskkondades paari hiireklikiga kaupu või teenuseid soetada, tasudes nende eest Elioni perioodilise arvega. Lisaks investeeriti Eesti turul ainulaadsesse terviklahendusse, mis ühendab energia tarbimise ja jälgimise, kodu- ja videojälgimise ning erinevad kaugjuhitavad mugavusteenused.  Teenusega on plaanis turule käesoleva aasta sügisel.

Käesoleval aastal investeeritakse uute äride väljatöötamisse ja arendusse ligi 4,5 miljonit eurot. Fookuses on finantseerimisteenused, digiTV sisuteenused, internetiportaalid, kodujuhtimise teenus ning IT- ja pilveteenused äriklientidele.

Elioni digiTV ühenduste arv kasvas esimese kvartali jooksul 3 650 ühenduse võrra, küündides kvartali lõpuks 128 770-ni. Internetiühendusi lisandus kolme kuuga 1000, kvartali lõpuks oli Elionil igi 192 700 internetiühendust. Elioni turuosa kaabeltelevisiooni turul on 38%, interneti püsiühenduste turul 52%. 31. märtsi seisuga töötas Elionis 1451 inimest.  

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Turunduslahenduste osakondTel: 6670 105