19. aprill 2011
Jaga lugu:

Swedbank soovitab hoida TEO LT aktsiat

Swedbank soovitab värskes analüüsis hoida TEO LT aktsiat. Ka aktsia hinnasiht jäeti 0,72 eurole.

Swedbanki analüütik Donatas Užkurelis kirjutas, et üldjoontes vastasid tulemused ootustele.

Kõneteenused tõid suurima, kaheksa protsendise käibelanguse. Languse põhjused on samad, mis eelnenud kvartalitel – vähem fiksliinikliente, väiksem aktiivsus ja väiksemad keskmised arved. Vaatamata sellele, et lairiba kundede arv kasvas 10,5 protsenti, vähenes lairibateenuse käive 3,4 protsenti.

14. aprillil sai TEO LT East Capital Asset Management koos teiste huvitatud aktsionäridega tehtud ettepaneku lisada aktsionäride üldkoosoleku päevakorda lisapunkt. Huvitatud aktsionärid omavad 81 422 720 TEO LT aktsiat ehk 10,48 protsenti aktsiatest. Ettepanekus soovitakse vähendada ettevõtte aktsiiakapitali 120 000 000 liti võrra tühistades 120 000 000 aktsiat.

TEO LT nõukogu tegi ettepaneku maksta 0,18 litti ehk 0,052 eurot dividendi aktsia kohta. Arvestades rahajääki, saaks teoreetiliselt maksta dividendi 0,34 litti ehk 0,1 eurot aktsia kohta.

Swedbank kirjutas, et aktsiate tühistamine ei garanteeriks järelejäävate aktsiate väärtuse tõusu Vilniuse börsil. Vähendamise otsustaks TeliaSonera ja Swedbank prognoosib, et tõenäolisemalt lükatakse ettepanek tagasi.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee