5. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facebook ja Google noolivad Skype’i

Agentuur Reuters kirjutab informeeritud, kuid anonüümseks jääda soovinud allikatele toetudes, et nii sotsiaalvõrgustik Facebook kui ka Google sondeerivad pinda Skype’i võimalikuks ostmiseks või ühisfirma loomiseks.

Taolise tehingu väärtus võiks hinnanguliselt olla 3-4 miljardit dollarit, samas kui aktsiate börsil noteerimisest võiks Skype analüütikute arvates saada miljard dollarit, vahendas agentuur.

Ehkki Skype’i aktsiate esmasemissiooni plaan 2011. aastal on jätkuvalt jõus, peetakse kõnelusi ka muude võimaluste üle.

Facebookile tähendaks partnerlus Skype’iga kasutajabaasi laienemist ning abi laienemiseks rahvusvahelistel turgudel, kus Skype on populaarne. Skype’i poolele miljonile kasutajale aga veel üht põhjust internetikogukonnas aktiivseks ja ühendatuks jääda.

Analüütikute arvates oleks liit Facebookiga enam põhjendatud, kuna Google’il juba on sarnane teenus Google Voice’i näol.

Facebook saaks oma pidevalt täienevasse valikusse veel ühe teenuse.

„See on väga sünergiline,“ ütles Reutersile Global Equities Researchi analüütik Trip Chowdhry. „Skype’i kasutajate arvu tõttu viiks see Facebook’i Google’ist kahe sammu võrra ette.“

Mullu oli Skype’il igas kuus 124 miljonit kasutajat, kuid maksjaid kliente vaid 8,1 miljonit. Analüütikud möönavad, et Skype’i kasv on muljetavaldav, kuid firma tulu teenimise väljavaadete osas jäävad investorid ettevaatlikuks. Ka Facebookil ei ole veel tõestatud tuluteenimise mudelit.

Mullu augustis esitas Skype plaani aktsiate noteerimiseks, kuid pärast uue tegevjuhi Tony Bates’i ametisse asumist on see plaan lükkunud 2011. aasta teise poolde.

Skype’i jaoks kell tiksub, mitmed sotsiaalmeedia ja tarkvarafirmad on börsile tulnud või tulemas. Kolmapäeval kerkisid Hiina suurima sotsiaalmeedia firma Renren Inc aktsiad esimesel kauplemispäeval ligi 57%. LinkedIn teatas samal päeval, et plaanib oma aktsiad noteerida New Yorgi börsil. Samal ajal õõnestab konkurentide pealetung Skype’i territooriumil firma esimesena turule toodud teenuste väärtust.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755