16. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Columbus IT: Webmedia sai akna Skandinaaviasse

Columbus IT Partner Eesti AS juhi Ivo Suursoo sõnul on Webmedia ja Soome tarkvaraarendusettevõtte CCC ühinemine Webmedia jaoks aken Skandinaaviasse ning see võiks olla Eesti IT-ettevõtetele eeskujuks.

„Webmedialt on see väga vahva samm. See on nende jaoks väga selgelt aken Skandinaaviasse. Nii nagu nad on öelnud, et see on neile võimalus tõsta enda jaoks tööd Eestist välja,“ kommenteeris Suursoo Webmedia ja Soome tarkvaraarendusettevõtte CCC ühinemist.

Kui vaadata Skandinaavia IT-ettevõtete gruppi, siis need on Eesti ettevõtetest suurusjärgult suuremad, lisas Suursoo. "Sellise konsolideerimise läbiviimine on väga tervitatav samm. Kui seda eeskuju järgivad ka teised, siis Eesti IT-tööstus on saanud tubli suuna," lausus Suursoo.

Suursoo sõnul ei ole nad Webmediaga otseselt konkurendid, kuna Columbus töötab majandustarkvaradega ning ta ei ole CCC-st varem praktiliselt mitte midagi kuulnud. 

Webmedia on valmis võtma juba täna tööle vähemalt 50 ning aasta jooksul 100 spetsialisti. „Leida täna spetsialiste on üsna keeruline. Infotehnoloogia Liit tegeleb juba aastaid sellega, et leida võimalusi kasvatada IT-hariduse mahtu. IT-haridust saavaid inimesi on võrreldes muude valdkondadega Eestis vähe. Me oleme samamoodi hädas, aga meie valdkonna eripära on see, et meile sobivad ka majandustaustaga inimesed," rääkis Suursoo tööjõu otsimisest.  

Webmedia Group ostis 97,57% Soome tarkvaraettevõtte CCC Corporationi aktsiatest. CCC omandamine kasvatab grupi käivet 40 miljoni ja tegevuskasumit 4 miljoni euroni sel aastal. Webmedia on eesmärgiks seadnud  kolme aastaga kahekordistada käive CCC abil.

 

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052