16. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kotka: oleme börsile minekuks samm lähemal

Webmedia Groupi juhatuse liikme Taavi Kotka sõnul saavutab Webmedia CCC-ga ühinemise kaudu börsiettevõtte mõõdu. Suur läbimurre on ka klientide portfellide kasv ning võimalus teenindada suuri organisatsioone.

„Selle ühinemisega jõuab Webmedia sellisesse suurusjärku, kus võib hakata rääkima börsile minekust. Ettevõttel on nüüd selline mastaap, et ta annab börsiettevõtte mõõdu välja. Käibe poolest oleme suurusjärgus Saku Õlletehasega,“ rääkis Kotka CCC ja Webmedia tehingust. Kolme või nelja aasta pärast võib IPO teoks saada, lisas ta.

„Webmediat eristab teistest suurtest tarkvaraettevõtetest, näiteks Skype'i arenduskeskust siin Eestis, see, et enamusosalus on jätkuvalt eestlaste käest. Seega oleme jätkuvalt Eesti ettevõtte,“ märkis Kotka.

Kotka rõhutas, et nüüd jõuab Baltimaade turuliidri koht sinna, kus ta peab olema ehk e-riiki. „Hetkel on Baltimaade tarkvaraarenduse turuliidrite koht lätlaste käes. Tänu sellele ühinemisele saavad eestlased lõpuks ometi Baltimaades esikoha endale,“ lausus Kotka.

„Ühinemise kaudu võime pääseda Põhjamaades ettevõtte TOP 25 hulka, mis avab meile võimaluse suurendada klientide portfelli. Me pääseme ligi hoopis kaalukamatele klientidele, kes kindlasti teevad mitte ainult ühekordseid projekte, vaid pigem võtavad viieks-kümneks aastakse endale suure ja usaldusväärse partneri. See on suurim läbimurre meie jaoks, mida saavutame CCC-ga,“ sõnas Kotka.

Ta lisas, et samuti on nad alustanud Venemaa turul innovatsiooni, kus CCC saab neile abiks olla oma pikaajaliste kogemustega. „Nad suudavad muuta  ja arendada suuremaid organisatsioone. See on Eesti jaoks suurim läbimurre,“ nentis Kotka.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Turunduslahenduste osakondTel: 6670 105