16. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Webmedia ostis Soome tarkvarafirma

Webmedia teatas hetk tagasi, et ostis Soome tarkvarafirma CCC Corporation ja ettevõte kasvas selle tehinguga kaks korda suuremaks.

CCC omandamine kasvatab grupi käivet 40 miljoni ja tegevuskasumit 4 miljoni euroni sel aastal. Webmedia on eesmärgiks seadnud  kolme aastaga kahekordistada käive CCC abil, vahendas Bloomberg. „CCC kavatseb tutvustada erinevaid Webmedia lahendusi Soome turul. Esialgu on fookus Webmedia haiglate infosüsteemide eHealth’i platvormil ja StaffLogic’ul, mis on tööaja planeerimise tarkvara. Mõlemad ettevõtted toetuvad samadele põhitehnoloogiatele: SharePoint, .NET, Java,“ seisis ettevõtete ühises teates.

Tegemist on Oulus asuva ettevõttega, mis on tegutsenud 25 aastat ja annab tööd 200 inimesele. CCC käive oli eelmisel aastal 22 miljonit eurot

Webmedia juht Taavi Kotka ütles praegu toimuval pressikonverentsil, et Webmedia on nüüd sama suur kui Saku Õlletehas ning läks mööda Balti riikide senisest IT-valdkonna liidrist Exigenist.

Webmedia Grupi juht Priit Alamäe ei avaldanud tehingu hinda, kuid ütles, et see finantseeriti osaliselt omavahendistest ning osaliselt pangalaenuga. Alamäe sõnul on CCC Soomes keskmise suurusega tarkvarafirma, kuid Webmediast suurem.

"Vormilt on see ühe ettevõtte aktsiate ost, aga sisuliselt kahe ettevõtte ühinemine. Me oleme praegu kahte ettevõtet integreerimas," rääkis Alamäe

Webmedia Grupi käive oli 2009. aastal 233 miljonit ja puhaskasum 28 miljonit krooni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052