22. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Martinson: investorite raha sügeleb veebifirmade järele

Kätte on jõudnud aeg, kus finantsinvestorite huvi on nii suureks läinud, et veebiettevõtteid viiakse üksteise järel börsile, rääkis riskikapitalist Allan Martinson.

Äripäev küsis päevaküsimusena, kas sotsiaalvõrgustiku firmad on börsil uued tegijad. Päevaküsimuse ajendiks oli see, et neljapäeval hakati New Yorgi börsil kauplema suurima tööalase sotsiaalvõrgustiku LinkedIni aktsiatega.

„Viimase kolme-nelja kuu jooksul on õige mitu veebifirmat börsile läinud ja need firmad on juba pikka aega turul olnud,“ rääkis ASi Martinson Trigon Venture Partners juhtiv partner Allan Martinson. „Alles hiljuti on läinud mitu selle valdkonna Hiina firmat börsile. Vene suurim Yandex, kel samuti sotsiaalvõrgustiku elemendid olemas, läheb ilmselt aasta teises pooles.“

Martinsoni sõnul räägitakse ka näiteks Grouponi börsile minekust, samuti on Facebooki ümber spekulatsioone olnud. „Skype pidi ka minema, aga enne jõuti ära osta,“ lisas ta.

Martinsoni hinnangul veebifirmadel endil mingit murdepunkti otseselt pole. „Nad võiksid olla tegelikult eraomanduses tükk aega edasi,“ lausus ta. „Internetifirmad on vahepeal kõvasti kogunud nii käivet kui kasutajaid. Ümberringi on aga finantsinvestoritel nii palju raha ja huvi tekkinud, et on hakatud neid ettevõtteid üles ostma.“

Martinsoni kinnitusel on ka Martinson Trigon Venture Partners kogu aeg investeerinud sellesse valdkonda. „Aga meie tegeleme startup-firmadega,“ täpsustas ta.

 

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755