22. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nädala tegija börsil - LinkedIn

Möödunud nädalat võib maailma aktsiaturgudel nimetada tänu LinkedIni ülivõimsale börsidebüüdile murranguliseks.

Tundub, et investoritel (spekulantidel) pole vahet, mis hinda üles haibitud sotsiaalvõrgustiku aktsiate eest maksata. Peaasi, et saaks iga hinna eest ühe ülikiire kasvuga firma omanikuks.

Kui nädala alguses olid investeerimispankurid määranud tööalase sotsiaalvõrgustiku aktsiate esmaemissiooni hinnavahemikuks 32-35 dollarit, siis veel enne börsiletulekut tõsteti väärtpaberite pakkumisvahemik 42-45 dollarini. Aktsia hüppas börsi avapäeval üles 109 protsenti ja püsis tugevana ka reedel, lõpetades nädala 93,09 dollaril.

Ning kuuldavasti alles veidi enam kui aasta eest oli võimalik LinkedIni töötajatel märkida aktsiaoptsioone 4,80 dollari tasemel, mida peeti toona aktsia õiglaseks hinnaks!

Kuna tegemist on parima USA firma börsidebüüdiga pärast 2006. aastat räägitakse õigustatult uuest IT-sektori aktsiate buumist, mis peaks kiiremas korras aitama börsile tuua ka selliseid veebifirmad nagu Facebook, Groupon, LivingSocial, Twitter jt.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755