24. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sarkozy: internet vajab riigi kätt

Intenet nõuab valitsuste sekkumist, et see saaks täielikult täita oma potentsiaali inimeste sidumise ja majanduskasvu edendamisel, vahendab Prantsusmaa presidendi Nicolas Sarkozy sõnu Bloomberg.

„Nüüd mil internet on saanud lahutamatuks osaks enamike inimeste eludes, oleks vasturääkiv jätta valitsuste osa sellest välja,“ ütles Sarkozy täna Pariisis toimuval internetifirmade esinduslikul e-G8 foorumil, mis eelneb vahetult neljapäeval algavale G8 liidrite kohtumisele Deauville’s. Sarkozy sõnul on vaja reegleid, et kaitsta autoriõigusi, ära hoida monopolide teket ning vältida kahjulike materjalide sattumist laste kätte. „Me ei võtaks ette samme, mis kahjustaks teie tööstuse kasvu,“ ütles ta Pariisi kogunenud internetifirmade juhtidele. „Kuid te ei pääse minimaalsetest reeglitest,“ lisas Sarkozy.

Prantsusmaa president ei rääkinud otseselt küll võimalikest maksudest, küll aga maksumaksjate taskutest tulevatest summadest, mis lähevad internetitööstuse ülevalhoidmiseks. „Riigid investeerivad haridusprogrammidesse, mille läbijad tulevad teile tööle,“ ütles ta. „Riigid investeerivad tehnilisse ja tehnoloogilisse infrastruktuuri, mis võimaldab transportida veebis teenuseid ja sisu.“

Sarkozy sõnul on muutnud internet maailma samapalju kui maadeavastaja Christopher Columbuse reisid. „Mõne aastaga olete raputanud maailmamajanduse alustalasid, milles te nüüd mängite juhtivat rolli,“ ütles Sarkozy.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052