1. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nõges: Nokia - ei midagi rõõmustavat

Väikeaktsionär Arvo Nõges sõnul on see kehv uudis, et Nokia andis eile nii teise kvartali kui ka terve 2011. aasta osas käibe- ja kasumihoiatuse ning tühistas kõik eelnevalt antud prognoosid.

„Loomulikult on see kehv uudis ja investorite reaktsioon näitas ka, et see on kehv uudis. Midagi rõõmustavat ei ole öelda,“ kommenteeris Nõges, kellele sõnul tuli Nokia kasumihoiatus talle üllatusena.

Nõgese sõnul ei ole tal veel otsustanud, kas peaks aktsiaid juurde ostma või maha müüma. „Vaatan lähipäevadel, mis järelduseni jõuan. Hetkel on kõik võimalused lahti,“ sõnas Nõges.

Ta märkis, et tal on päris korralik positsioon Nokias ning see ei olnud tema jaoks väga rõõmus sündmus.

Nokia andis eile kell 15.00 nii teise kvartali kui ka terve 2011. aasta osas käibe- ja kasumihoiatuse. Sõltuvalt teise kvartali prognoosidest pole Nokia sõnul enam kohane anda välja 2011. aasta kasumi- ja käibeprognoosi, millega seonduvalt tühistas ettevõte terveks aastakse tehtud prognoosid. Samas lubab mobiiltelefonide tootja investoritele, et ettevõte jätkab lühiajaliste kvartaliprognooside andmist. Nokia aktsia kukkus eile 13,2%, tasemeni 5 eurot. Ettevõte avaldab oma teise kvartali tulemused 21. juulil.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052