10. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Esmaspäevast võimalik kasutada täpitähtedega domeene

Esmaspäeval 13. juunil jõuab lõpule Eesti riigitähisega tippdomeeni .EE reformi järjekordne etapp. Sellest päevast alates on võimalik ka Eesti internetiaadressides kasutada kõiki eesti tähestikus leiduvaid tähti.

“Eesti internetikasutajate jaoks on tegu olulise arenguga, sest täpitähtede toe puudumise tõttu on paljud omakeelsed aadressid seni tulnud registreerida Euroopa Liidu tippdomeenis EU, mis toetab eesti keelt täielikult juba 2009. aastast,” ütles Eesti suurima domeenide registripidaja Zone.ee tegevjuht Riho Kurg.

Kurg märkis, et Zone.ee ennustuste kohaselt registreeritakse uue võimaluse avanemisel juba esmaspäeval 500–600 uut domeeni.

"Maailmas on registreeritud üle 200 miljoni domeeni, kuid hiljutine UNESCO raport andis teada, et vaid 2,8 miljonit neist sisaldavad tähti väljaspoolt inglise tähestikku. Nüüd annab ka Eesti oma panuse multikultuurse ja keeleliselt mitmekesise interneti arengu heaks," lisas ta.

Ühtlasi juhtis Kurg tähelepanu, et kuigi Eesti on Euroopa Liidus internetiaadressides kirillitsa kasutamiselt kolmandal kohal, siis Eesti tippdomeeni slaavi tähestiku tuge oodata ei ole. Euroopa Liidu tippdomeenis on inglise tähestiku väliseid tähti sisaldavaid domeene kokku registreeritud üle 60 000.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755