20. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA lennujaamadesse tulevad standardiseeritud kehaskannerid

Kehaskannerid USA lennujaamades ei näita tulevikus enam inimese kehaspetsiifilist pilti, vaid selle asemele tuleb  standardiseeritud kujutis, lubab USA Transpordiohutuse Nõukogu (TSA).

TSA võtab kasutusele tarkvara, mis suudab leida teistele reisijatele ohtlikke esemeid, näidates seejuures ühte standardiseeritud kehakuju. Lennujaamades näevad reisijad  täpselt sedasama kuju, mida ka TSA ametnikud. Kui skanner avastab potentsiaalselt ohtlikke esemeid, viiakse läbi lisaskaneering.

Antud tarkvarauuendus võimaldab jõuda samade tulemusteni, muutes protsessi reisijatele samal ajal mugavamaks. Varemalt on esitatud proteste, et lennujaamade skannerid rikuvad inimese õigust privaatsusele.

Esimesena võetakse tarkvara kasutusele lennujaamades ja edu korral laiendatakse selle kasutusala ka teistele skanneritele.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755