26. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 neelab alla konkurendi

Tele2 Sverige omandab 66,65% Norra mobiilioperaatori Network Norway aktsiatest makstes nende eest 139,9 miljonit dollarit, kirjutas ajaleht Vedomosti.

Network Norway ja Tele2 on juba varasemast koostööd teinud, neil on näiteks ühine klientide andmebaas, mis sisaldab 485 000 inimest.

Ülevõtutehing teeb Tele2st Norra suuruselt kolmanda mobiilioperaatori rohkem kui miljoni kliendiga. Tele2 tegutseb 11 riigis ja teenindab kokku 32 miljonit klienti. Firma sõlmib praegu usinalt ühinemistehinguid ja neelab väiksemaid konkurente alla, sh ka Venemaal.

Tänavu aprillis sai Tele2 neli 2G litsentsi tegutsemiseks Kaug-Idas ja mais omandas 97% suure kohaliku operaatori SMARTSi aktsiatest.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755