19. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HP alandas müügiprognoose, tulemused vastasid ootustele

Maailma suurim arvutitootja Hewlett-Packard teatas kehva tarbijanõudluse tõttu oodatust väiksematest müügi- ja kasumiprgonoosidest, samas kui firma kolmanda kvartali tulemused olid kooskõlas oodatuga.

Fiskaalse kolmanda kvartaliga teenis HP puhaskasumina 1,93 miljardit dollarit ehk 93 senti aktsia kohta. Aasta tagasi teenis firma 1,77 miljardit ehk 75 senti aktsia kohta.

Jättes teatud kulutused välja küündis firma kasum aktsia kohta 1,10 dollarini, ületades Bloombergi poolt küsitletud analüütikute keskmist 1,09 dollarilist prognoosi. HP käive kasvas 1,5%, 31,2 miljardi dollarini, mis oli kooskõlas ootustega.

Pettumuse valmistasid aga neljanda kvartali ja terve aasta prognoosid. HP sõnul jääb neljanda kvartali käive 32,1 ja 32,5 miljardi dollari vahele, samas kui analüütikud ootasid 34 miljardi dollarilist käivet.

Terve fiskaalaasta peale loodab HP teenida 127,2 kuni 127,6 miljardit dollarit, ent analüütikute prognoos oli 129 miljardit.

"Nende fookus on olla rohkem tarkvara ja teenuste firma, et mitte olla nii sõltub raudvara ärist," ütles Gartneri analüütik Michael Gartenberg Bloombergile firma plaani loobuda arvutite tootmisest ja teha kannapööre firma tegevussuunas. "Raudvara äri on muutunud karmiks. Paljuski on see toorainest juhitud ära ning praegu on tegu suure strateegilise sammuga."

“Oleme keskendunud oma tegevuse parandamisele kogu ettevõttes,” ütles HP juhatuse esimees ja tegevjuht Léo Apotheker eile. "HP võtab ette julged muutused, et positsioneerida ettevõtet areneva infomajanduse liidrina. Täna avalikustatud tegevusplaan lubab HP-l luua pikaajalist väärtust aktsionäridele tänu väiksemale hulgale rinnetele ning parandada seeläbi omavõimet tegutseda, investeerida innovatsiooni ning suurendada marginaale.”

Firma endine tegevjuht Carly Fiorina ostis Compaq Computersi 2002. aastal 17,6 miljardi dollari eest, millega HP tõusis maailma suurimaks personaalarvutite müüjaks. Fiorina sai tehingu heakskiidu alles aktsionäridelt, sest asutajate Bill Hewletti ja David Packardi järeltulijad olid tehingule vastu.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474