23. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Naismiljardär sai vallandatud HP juhi koha endale

Vaid üksteist kuud arvutiriistvaratootja Hewlett-Packardi juhtinud Leo Apotheker vallandati eile ja asendati naismiljardäri ja pikaaegse eBay juhi Meg Whitman`iga. Tegemist oli juba teise juhivahetusega viimase kahe aasta jooksul.

Hewlett-Packardi eelmine juht Mark Hurd lahkus aastapäevad tagasi skandaaliga, mille taga olid võltsitud kuluaruanded.

Ettevõtte nõukogu esimees Ray Lane`i sõnul oli praeguse juhi Apotheker`i vallandamise taga rida põhjuseid. „Sa ei suuda kvartaliprognoosi täis teha ning sa ei suuda järgnevat prognoosi täis teha ja siis sa kommunikeerid viletsalt olulisi teateid – see kõik kuhjus,“ oli Lane endise juhi peale pahane.

Samas ega ka uut juhti ei võetud vastu suurte rõõmuhõisetega.

„Ta (Meg) ehitas üles ühe väga spetsiifilise asja, online-oksjonisaidi ning ta oli selle firma kasvu juures, kuid nüüd me räägime situatsioonist, kus keegi tehnoloogilise-, inseneri- ja teadustaustaga inimene peaks tulema mängu,“ iseloomustas Santa Clara University School of Law professor Steve Diamond inimest, keda oleks vaja Hewlett-Packardi etteotsa.

Kuna uudis Whitmani tulekust lekkis turule juba kolmapäeval, siis võib siiski öelda, et investorid võtsid uudise positiivselt vastu (aktsia +7%). Küll aga andis aktsia järele pärast ametlikku teadet eile New Yorgi börsil 4,9% ehk veidi enam kui turg tervikuna (Dow Jones indeks kaotas eile 3,5%).

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052