23. september 2011

Naismiljardär sai vallandatud HP juhi koha endale

Vaid üksteist kuud arvutiriistvaratootja Hewlett-Packardi juhtinud Leo Apotheker vallandati eile ja asendati naismiljardäri ja pikaaegse eBay juhi Meg Whitman`iga. Tegemist oli juba teise juhivahetusega viimase kahe aasta jooksul.

Hewlett-Packardi eelmine juht Mark Hurd lahkus aastapäevad tagasi skandaaliga, mille taga olid võltsitud kuluaruanded.

Ettevõtte nõukogu esimees Ray Lane`i sõnul oli praeguse juhi Apotheker`i vallandamise taga rida põhjuseid. „Sa ei suuda kvartaliprognoosi täis teha ning sa ei suuda järgnevat prognoosi täis teha ja siis sa kommunikeerid viletsalt olulisi teateid – see kõik kuhjus,“ oli Lane endise juhi peale pahane.

Samas ega ka uut juhti ei võetud vastu suurte rõõmuhõisetega.

„Ta (Meg) ehitas üles ühe väga spetsiifilise asja, online-oksjonisaidi ning ta oli selle firma kasvu juures, kuid nüüd me räägime situatsioonist, kus keegi tehnoloogilise-, inseneri- ja teadustaustaga inimene peaks tulema mängu,“ iseloomustas Santa Clara University School of Law professor Steve Diamond inimest, keda oleks vaja Hewlett-Packardi etteotsa.

Kuna uudis Whitmani tulekust lekkis turule juba kolmapäeval, siis võib siiski öelda, et investorid võtsid uudise positiivselt vastu (aktsia +7%). Küll aga andis aktsia järele pärast ametlikku teadet eile New Yorgi börsil 4,9% ehk veidi enam kui turg tervikuna (Dow Jones indeks kaotas eile 3,5%).

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112