28. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Plusse Nokiale: Mango opsüsteem saavutas  Apple'i taseme

Täna alustab Microsoft  operatsioonisüsteemi Windows Phone'i uuenduse Mango väljastamist, uuendus jõuab kuu aja jooksul kõigi Windows Phone'i kasutajateni üle maailma.

Mango uued funktsioonid võimaldavad senisest lihtsamini suhelda oma kontaktidega erinevates võrgustikes.

Tehnoloogiaportaal Engadget kiidab Mango nimelist operatsioonisüsteemi väites, et uus operatsioonisüsteem on ületanud Google'i Androidi ja Apple iOSi peaaegu igal võimalikul viisil, kirjutas Kauppalehti.

"Üks Mango vaimustavaimad külgi on see, et kuigi sellel on lugematuid uusi omadusi ja funktsioone, on seda peaaegu võimatu eristada oma eelkäijast," hindas Engadget lisades, et sünge aasta muutub uue Windows Phone´i abil valgemaks.

Veebiportaal Gizmodo on omakorda vaimustuses, et Windows Phone'i kasutajaliides tundub värske, uue ja erinevana, millest aasta jooksul vaevalt et tüdineb.

Telefon saab ka kriitikat. Kriitikute andmeil ei tööta kõik rakendused korralikult. Nad usuvad, et areng toimub alles teises etapis.

Nokia esimest Mango operatsioonisüsteemi kasutavat Windows Phone'i telefoni oodatakse turule veel selle aasta teises pooles, arvatavasti toimub esitlus nelja nädala pärast Londonis Nokia World üritusel. Nokia otsustas tänavu veebruaris hakata kasutama Microsofti Windows Phone´i operatsioonisüsteemi.

***

Muid uudiseid lühidalt

Handelsbanken alustas uuesti Teliasonera jälgimist; esimene soovitus aktsiale on "lisa" ning hinnasiht 47 Rootsi krooni.

Bank of America langetas Outokumpu soovitust tasemele "underperform"  ehk varasemalt neutraalselt tasemelt turu keskmisest allapoole.

Analüüsimaja Tresor näeb Soome aktsiatel 100%-list tõusupotentsiaali, kui Kreeka pankrotiohule ja teistele probleemriikidele leitakse lahendus. Tresor soovitab siiski turvalisi aktsiaid nagu näiteks toiduainefirmade, teleoperaatorite ning tervishoiusektori omi.

Helsingi börsi üldindeks oli kell 17:03 0,86% languses ning Nokia kell 16:49 1,04% languses.

Suurimad tõusjad ja langejad kell 16:49 seisuga

Tõusjad: Aldata Solution +7.02%. Stonesoft +6.12%. Oral Hammaslääk. +4.33%. Ruukki Group +4.30%. Olvi A +3.16% Neste Oil -3.12%. PKC Group -3.30%. Outokumpu -3.64%. Aspocomp Group -3.85%. Uponor -8.96%

Langejad:

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052