6. oktoober 2011
Jaga lugu:

Imre Sooäär meenutab kohtumist Steve Jobsiga

Riigikogu liige Imre Sooäär kohtus 1990ndatel Ameerikas Steve Jobsiga ja oli üllatunud tema teadmistest seoses Eestiga.

Järgneb Imre Sooääre meenutus kohtumisest Steve Jobsiga: 

Kohtusin Steve Jobsiga 1990ndate lõpus Californias, ühel järjekordsel Apple'i toodete esitlusel, mis teatavasti on legendaarsed. Neid oodatakse alati meeletu põnevusega ja jälgitakse live'is kogu maailmas nagu messia kuulutust. Messias ise on nüüd jäädavalt läinud, aga tema panus, mis meie maailma on muutnud, elab edasi. Tema visioon innustas kogu inimkonda unistama.

Mul on siiani meeles, kui ta dramaatilise muusika saatel alustas oma ettekannet  nagu prohvet pilve piiril. Tohutu suurel ekraanil tema selja taga rullus lahti taevalaotus, kuhu ilmusid valged pilved, millest sulas läbi Albert Einsteini mustvalge pilt. Steve alustas sõnadega: "Inimesed, kes on piisavalt hullumeelsed mõeldes, et nad suudavad muuta maailma... tegelikult muudavadki seda". Julgus mõelda teistest kiiremini ja kaugemale ning soov muuta maailma tegi temast surematu visionääri.

Pärast ülipõhjalikult ettevalmistatud esitlust oli Steve lahkesti kättesaadav kõigile vestluseks, kus ta rääkis kirglikult oma uutest ideedest. Ta ei rääkinud kunagi tehnoloogiast endast, vaid sellest, kuidas järjekordne vidin su elu muudab, seda lihtsamaks, harmoonilisemaks ja positiivsemaks teeb, kuidas see aitab sul ennast paremini tunda.

Esitluse lõpus sain temaga kümmekond minutit privaatselt rääkida ja olin hämmingus, kui palju ta Eestis kohta teadis, eriti meie IT-valdkonnast.

Täna varahommikul siin Brüsselis CNNi uudiseid vaadates oli tunne, nagu oleksin kaotanud sõbra, ehkki olen temaga ainult üks kord elus kohtunud. Sõbra, sest Steve'i loodud digitaalsed imed on mind temaga viimased 20 aastat tihedalt sidunud. Just nii kaua olen andunud Maci fänn olnud.

Oma esimese Macintoshi ostsin kasutatud arvutite poest 1991. aastal lihtsalt tekstitöötluseks. Siis avastasin, kui intuitiivne see väike kast on ja kuidas ta minu soove ette näeb.

Steve Jobs, kes pole kunagi ühtegi ülikooli lõpetanud, alustas oma garaažis nullist. Ta viis oma meeletud unistused täide ja tegi need suuremaks, kui oma enda elu. Steve'i panus on vähemalt sama võimsalt maailma mõjutanud, nagu Albert Einstein, Leonardo Da Vinci või Galileo Galilei.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt