13. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Angry Birdsi looja tuleb 2012. aastal börsile

Soome mängufirma Rovio, mis on tuntud mobiilimänguga Angry Birds, kavatseb järgmisel aastal börsile tulla. Rovio juht Peter Vesterbacka hindab ettevõtte väärtuseks vähemalt miljard dollarit ehk umbes 700 miljonit eurot.

Esialgne miljardi dollari hinnang põhineb rahastamisega seotud arutelul ja ekspertide hinnangutel. Rovio väärtus sõltub enam kui 400 miljonist tasuta ja tasulise rakenduse kasutajast ning nendega seotud müügi- ja eelseisvate aastate kasvutempost.

Rovio tuntuim mäng on Angry Birds, mille brändiga on seotud reklaamid, T-särgid, kostüümid, täidisega maskotid ning isegi kokaraamat.

Vesterbacka ütles Bloombergile, et Rovio on väga tulus. "Oleme väga, väga tulus ettevõte. Me ei ole noteeritud börsiettevõte veel, kuid me saame rahastada omavahenditest oma kasvamist," rääkis ta. Seda, kuhu börsile soovib Rovio minna, Vesterbacka ei avalikustanud. Küll kinnitas ta, et kava kohaselt toimuks IPO aasta pärast.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755