18. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IBM pettis ootusi

IBM teatas eile USA aktsiaturu sulgemise järel kvartalitulemused, mis tulid analüütikute oodatust kehvemad.

Järelkauplemisel langes aktsia hind 4,1% ehk 179 dollarile.

Firma käive kasvas 7,8%, 26,2 miljardile dollarile. Analüütikud prognoosisid käibeks 26,3 miljardit.

„Kuna nad ei ületanud ootusi, tuleb aktsia hind alla - nimelt olid ootused üpris kõrged,“ ütles Edward Jonesi analüütik Josh Olson Bloombergile. „Käibekasvu aeglustumine riistvara osas tuli oodatust kiiremini.“

Kui veel II kvartalis kasvas riistvarakäive 17%, siis III kvartalis oli kasv vaid 4%. Teenusteäri käibekasv aeglustus 10 pealt 8 ning tarkvaraüksuses 17 juurest 13%ni.

14. oktoobril tegi IBMi aktsia rekordi, tõustes 190,53 dollarile. Siis tõstsid kolm analüütikut aktsia hinnasihi 200 dollarile või kõrgemale. Septembris möödus IBM turuväärtuselt Microsoftist esmakordselt alates 1996. aastast.

IBMi kasumi ilma mõne tulu-kuluta oli 3,28 dollarit aktsia kohta, tõustes aastaga 15%. Reutersi küsitletud analüütikud ootasid kasumiks aktsia kohta 3,22 dollarit, Bloomberg ei ole pidanud vajalikuks majandustulemuste uudises kasuminumbrit üldse mainida.

IBM tõstis kogu majandusaasta kasumiprognoosi vähemalt 13,35 dollarile aktsia kohta võrreldes varasema 13,25 dollariga. Analüütikud ootavad kasumiks aktsia kohta 13,32 dollarit.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052