19. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EMT ja Elion kasvatasid kolmandas kvartalis käivet 

EMT käive oli 2011 aasta kolmandas kvartalis 4,3% võrra suurem kui 2010 aasta samal perioodil. Kasvu soodustasid mobiilse internet kasutuse kasv nii kodu- kui välismaal, mis jällegi tõstis nõudlust nutitelefonide järele. EMT kasvatas aastaga mobiilse interneti kasutajate arvu 47 000 võrra.

Märgatavat kasvu on näidanud mobiilse interneti kasutamine välismaal ehk rändlus. Alates uute, väga tarbijasõbralike hindade kehtestamist maikuus Balti- ja Põhjamaades, on mobiilse interneti rändluse kasv olnud kolmekordne.

Sellel aastal kattis EMT kogu Eesti 3,5G võrguga ning esimese operaatorina Eestis jätkab 4G võrgu väljaehitamisega. Aasta lõpuks saavad EMT 4G võrguga kaetud kõik Eesti suuremad linnad ja maakonnakeskused.  

Elionile kuulub septembri lõpu seisuga 38,2 protsenti Eesti kaabeltelevisiooniturust, olles sellega suurim televisiooniteenuse pakkuja. Elioni nutiTV-d kasutab tänaseks 134 600 peret ehk iga neljas majapidamine Eestis.

Elionile kuulub konkurentsiameti andmetel septembri lõpu seisuga 38,2 protsenti Eesti kaabeltelevisiooniturust, olles sellega suurim televisiooniteenuse pakkuja. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on Elioni turuosa kasvanud kaks protsenti ning lisandunud on 14 600 Elioni nutiTV-d kasutavat peret. Elion on 2011. aasta esimese üheksa kuuga investeerinud 22,38 miljonit eurot. Valdav osa investeeringutest on suunatud toote- ja võrguarendusse ning uutesse klientide seadmetesse.

EMT kuulub koos Elioniga Eesti suurimasse telekommunikatsiooni- ja IT ettevõtete gruppi Eesti Telekom.  Eesti Telekomi omanik on TeliaSonera, Põhjamaade ja Baltikumi juhtiv telekommunikatsiooniettevõte nii mobiil- kui fikssides. TeliaSoneral on 156 miljonit klienti, tegutsedes 20 riigis Põhjamaades, Baltikumis, Ida-Euroopas ja Kesk-Aasias.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755