19. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tumedad pilved Ericsson Eesti kohal

Eesti ekspordi lipulaeva, viimastel aastatel komeedina kasvanud Ericsson Eesti tellimuste maht on viimastel nädalatel vähenenud, mistõttu võib ettevõttel lähiajal ees seista ka suurem koondamine.

Nii väitsid Äripäevale kolm üksteisest sõltumatut, kuid oma töökohustuste tõttu anonüümsust palunud allikat. Nende sõnul ei lähe Ericssonil Eestis hetkel kõige paremini, tellimuste ja ka vedude maht on kahanenud ja ühe allika väitel on võimalik, et reageeringuna kasutab ettevõte ka koondamisi, mis võivad mustema stsenaariumi kohaselt küündida pea kolmandiku ettevõtte 1400 töötajast.

Ettevõtte keerulisemad ajad pole tehases endas kulutulena levima hakanud. Äripäeva poolt eile hommikul öisest vahetusest tulnutest väitis vaid üks noormees Rusdam, et on kuuldused eesseisvast töötajate arvu kahanemisest on tema kõrvu jõudnud. Siiski loodab ta, et see pole tõsi. Ülejäänud üle kümne töötaja ei teadnud asjast midagi. Küll aga nenditi, et töökoormus on vähenenud.

Loe artiklit siit. Videot intervjuudest töötajatega vaata siit.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052