26. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Anti Kuiv: kõvaketaste hind ronib ülespoole

Tai üleujutused ja sellest alguse saav kõvaketaste nappus otseselt veel Eestit ei mõjuta, kuid hinnad on siiski ülespoole liikuma hakanud, ütles ALSO juht Baltimaades Anti Kuiv.  

"Eestit see veel otseselt ei ole mõjutanud, aga kindel on see, et otsest mõjub omavad üleujutused arvutite tootmisele ja sellest saame ka meie varem või hiljem mõjutatud. Euroopas on juba liikumas kartused teemal, kui suur see mõjub olema saab," rääkis infotehnoloogia ning olmeelektroonika hulgimüügi ja logistikaga tegeleva ALSO Baltimaade uus juht Anti Kuiv.

Ta lisas, et kui suur ja kui raske täpselt see mõju olema saab, on keeruline prognoosida, sest adekvaatset infot üleujutuste tagajärgede kohta ning suletud tehaste ja tootmiste kohta pole tulnud. Ka Tais tegutsevad ettevõtted ise ei taha paanikat õhutada, lisas ta.

Väljaanne Daily Tech kirjutas, et suured üleujutused Tais mõjutavad arvutitööstust ning karta on, et lähiajal hakkab maailma kimbutama kõvaketaste puudus.

"Kindlasti on hinnakonjunktuur muutunud. See on nagu börsikaup," nentis Kuiv kõvaketaste hindade kohta meil ja mujal. Tema sõnul vaadatakse praegu üle kogu kõvaketaste müügikanal ning lüüakse kokku ladudes olev varu.

Kui kõrgele kõvaketaste hinnad üleujutuste tõttu tõusta võivad, Kuiv täna prognoosida ei tahaks. "Seda on raske öelda ja sellele ei saa üheselt vastata," märkis ta ning selgitas, et kõvaketaste tootjaid ja tehnoloogiaid on väga erinevaid ja ka toodete hinnad erinevad. Lihtne tõde on aga see, et kui tootmine on häiritud, siis hinnad tõusevad, ütles ta. "Hakatakse otsima ka alternatiivseid tootjaid ja partnereid," lisas Kuiv.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052